Thema's

Logo Alles over drinken

Dit is een

Fabel

Dit klopt niet. Het drinken van alcohol is nooit gezond. Ook rode wijn is niet gezond.

Decoratief Fabel

Toelichting

Sommige mensen denken dat rode wijn goed is voor het hart, vanwege de antioxidanten. Maar dat is nooit goed en voldoende bewezen. Bovendien krijg je dat soort stoffen ook binnen door andere voedingsmiddelen te nemen, bijvoorbeeld dankzij het eten van groente en olijfolie. Daarnaast verhoogt alcohol het risico op bepaalde ziekten. Eventuele voordelen van alcohol wegen dus niet op tegen de nadelen.

Van alcohol is inmiddels ook aangetoond dat zelfs kleine hoeveelheden niet goed zijn voor de gezondheid. Helemaal geen alcohol drinken is het gezondst.

Meer weten?
Wil jij weten hoe (on)gezond jouw alcoholgebruik is en of je problematisch drinkt of niet? Doe dan de uitgebreide alcohol zelftest

Of houdt een tijdje je eigen alcoholgebruik bij in een app. Dit geeft je inzicht in je alcoholgebruik en draagt hierdoor bij aan het maken van bewuste keuzes. Er zijn handige apps die je hierbij kunnen helpen, zoals de Middelenmeter.

Wil je meer weten over de risico's van alcohol voor je gezondheid? Kijk dan op Alcoholinfo.nl.

Dit kan helpen

als je wilt minderen

Vandaag kregen al 618 bezoekers nieuwe inzichten. Jij ook?
Decoratief
Decoratief
App

Middelen Meter

Houd je alcoholgebruik bij in een app

Decoratief
Decoratief
Test

Zelftest

Drink jij matig? Ben je een probleemdrinker?
Doe de zelftest!

Ga aan de slag met een
gezonder
leven

Door de check te doen en antwoord te geven op 4 korte vragen geven we je advies over welke apps, tips en hulpmiddelen bij jou passen. Daarna kun je een account aanmaken als je dat wilt.