Thema's

Logo Alles over drinken

Dit is een

Feit

Niet gelogen, echt waar. In een biertje zitten 110 calorieën en in een hamburger iets meer dan 220.

Decoratief Feit

Toelichting

Iemand die alcohol drinkt, gaat niet minder eten. Vaak juist meer. Als je wilt afvallen, is het dus handig om te stoppen met het drinken van alcohol of minder te gaan drinken. Er zijn nog meer redenen waarom alcohol een dikmaker is. Alcohol bevat wel veel calorieën, maar het zijn lege calorieën. Er zit geen voedingswaarde in. Daarom wil je lichaam er snel vanaf. Hierdoor verbrandt je lichaam de energie uit de alcohol, nog voordat er andere energie wordt verbrand. Het teveel aan energie (bijvoorbeeld uit koolhydraten) zet je lichaam om in vet. Maar omdat alcohol lege calorieën bevat, heeft je lichaam meer energie nodig. Daardoor krijg je als je alcohol drinkt, ook extra trek. Eet je tijdens het alcohol drinken? Dan slaat je lichaam meer calorieën op, dan als je snackt zonder er alcohol bij te drinken. Alcohol is daardoor een echte dikmaker.

Wil je meer informatie over alcohol en je gewicht? Kijk dan eens op Alcoholinfo.nl 

Wil je afvallen en minder alcohol drinken? Het kan helpen om mee te doen met een challenge. Meld je aan bij IkPas en doe mee. Zet je alcoholgebruik een maand op pauze. Veel deelnemers ervaren lichamelijke voordelen. Zo voelt 62% zich tijdens een alcoholpauze bijvoorbeeld fysiek fitter, slaapt 55% beter en verliest 32% gewicht. 

Dit kan helpen

om te minderen

Vandaag kregen al 581 bezoekers nieuwe inzichten. Jij ook?
Decoratief
Decoratief
Challenge

IkPas

Zet 30 of 40 dagen je alcoholgebruik op pauze. Ervaar de voordelen van tijdelijk niet drinken.

Decoratief
Decoratief
Online programma

Zelfhulp

Je gaat online werken aan het minderen of stoppen met jouw alcoholgebruik.

Ga aan de slag met een
gezonder
leven

Door de check te doen en antwoord te geven op 4 korte vragen geven we je advies over welke apps, tips en hulpmiddelen bij jou passen. Daarna kun je een account aanmaken als je dat wilt.