Na een week van hard werken is het dan zo ver: het weekend staat voor de deur. Daar moet op geproost worden. Met alcohol, want dat ‘hoort’ zo. Maar wat als je (tijdelijk) niet drinkt? Kun je het dan wel gezellig hebben op een vrijdagmiddagborrel? We vallen maar meteen met de deur in huis: ja, natuurlijk kun je het gezellig hebben zonder alcohol. Oók op de vrijmibo.
Neem het voortouw
Wil je zeker weten dat de vrijmibo zonder alcohol een succes wordt? Zorg er dan voor dat jíj de borrel organiseert. Als ‘aanvoerder’ van de niet-drinkers zorg je voor lekkere hapjes en genoeg verschillende drankjes zonder alcohol. Schenk ieder drankje uit in een mooi glas. Of er nou alcohol in zit of niet, dat maakt niet uit. Voeg daarna een takje munt of cranberries, komkommerslierten of fruitstukjes toe. Het oog wil tenslotte ook wat.
Een borrel mét
Een gemiddelde vrijdagmiddagborrel bestaat uit hangtafels, drank en snacks. Maar nu jij in de vrijmibo-commissie zit, kun je er net zo goed een nieuwe draai aangeven. Er mag dus best iets gebeuren tijdens zo’n borrel. Wat dacht je van een quiz? Een karaoke-middag? Discolampen? Leuke muziek? Een vrijmibo is meer dan alleen het drinken van een biertje of wijntje. Het gaat om de gezelligheid!
Denk aan deze voordelen
Zie je jezelf niet zo snel de vrijmibo 2.0 organiseren? Dan houd je het gewoon bij je spaatje.
En bedenk je dan, dat er heel veel voordelen aan een alcoholvrije vrijmibo zitten.
- Je hebt echte gesprekken met je collega’s.
- Je rijdt gewoon zelf naar huis.
- Je hebt geen gênante dingen gedaan of gezegd, omdat je onder invloed was.
- Je bent ook nog gezellig gezelschap voor het thuisfront.
- Je hebt de volgende dag geen hoofdpijn.
- Je hebt voldoende energie om én de hond uit te laten, én de boodschappen te doen, én de tuin aan te harken, én een vriend(in) te zien.
Proost!
Zeg het maar
We begrijpen dat niet alle vrijdagmiddagborrels geschikt zijn voor een karaoke en discolampen. Soms is dat praatje onder het genot van een glaasje in de bedrijfskantine gewoon prima. En daarom is het ook gewoon prima, als jij aangeeft dat je (tijdelijk) niet drinkt. Als je er eerlijk voor uitkomt, dan voorkom je een heleboel vragen. Misschien maak je je collega’s zelfs wel nieuwsgierig naar je motieven om (tijdelijk) geen alcohol te drinken. En hangen ze aan je lippen bij het aanhoren van jouw alcoholloze recepten. Zoek je overigens inspiratie voor alternatieven? Lees dan het artikel: ‘Wat kan ik drinken in plaats van alcohol’.