Thema's

Logo Alles over drinken

Het voornemen om te minderen is makkelijk gemaakt, maar soms is het moeilijk vol te houden.

Een gewoonte die je in meerdere jaren hebt opgebouwd, heb je niet in een paar dagen afgeleerd. Het kan dat je op het punt staat om jouw nieuwe gewoonte toe te voegen aan het rijtje met goede voornemens die in de praktijk toch zijn gesneuveld. 

Misschien dat deze 5 tips je dan helpen om het minderen met alcohol toch vol te houden. 

1 / 5
Minder Drinken Tips Praat Erover

Tip 1: Praat erover met anderen

Vertel je familie en vrienden waarom je niet meer of minder drinkt. Dat lucht op én zorgt ervoor dat ze rekening met je kunnen houden.

2 / 5
Minder Drinken Tips Schaam Je Niet

Tip 2: Schaam je niet

Het is juist sterk dat je dit doet. Vrienden zijn er om je te steunen. Misschien zijn er mensen die met je mee willen doen?

3 / 5
Minder Drinken Tips Nodig Je Vrienden Thuis Uit

Tip 3: Nodig je vrienden thuis uit

Drink je meestal bij vrienden of in de kroeg? Nodig je vriendenclub dan eens wat vaker bij jou thuis uit. Dat kan net zo gezellig zijn en misschien is het wel makkelijker voor jou.

4 / 5
Minder Drinken Tips American Party

Tip 4: American party!

Geef je een feest? Maak er eens een American Party van, waarbij iedereen eigen drankjes meeneemt. Je haalt daarmee geen drank in huis en zorgt dat er voor jou ook iets lekkers te drinken is. Blijft er drank over? Geef dat dan weer mee aan je vrienden.

5 / 5
Minder Drinken Tips Wees Trots Op Jezelf

Tip 5: Wees trots op jezelf!

Geef jezelf een schouderklopje: goed gedaan! Jij hebt ervoor gekozen beter voor jezelf te zorgen. Wees er trots op als dat lukt.

Ga aan de slag met een
gezonder
leven

Door de check te doen en antwoord te geven op 4 korte vragen geven we je advies over welke apps, tips en hulpmiddelen bij jou passen. Daarna kun je een account aanmaken als je dat wilt.