Thema's

Logo Alles over drinken

Als jij liever geen of minimaal alcohol drinkt tijdens een vrijdagmiddagborrel, maak je dan geen zorgen over hoe je dit aanpakt. Want wij komen met tips.

1 / 4
1 Hamburgers Eten

Tip 1: Eet (en drink) vooraf voldoende

De valkuil van de vrijdagmiddag, is dat je honger en dorst hebt na een dag van hard werken. Zorg voor een goede bodem. Eet een broodje, pak een salade, lepel nog een beker yoghurt leeg. Zorg daarnaast dat je voldoende water (of thee) hebt gedronken. Op deze manier heb je minder zin in alcohol en snacks.

2 / 4
2 Overschenken

Tip 2: Schenk bierflessen over in glazen

Rechtstreeks uit een fles wijn drinken tijdens de vrijmibo zul je niet gauw doen. Maar een biertje is een ander verhaal. Bewezen is dat je grotere slokken neemt uit een flesje dan uit een glas. Schenk ook dat biertje dus uit in een glas. Dan drink je minder snel.

3 / 4
Glass Gc0a82b320 640

Tip 3: Water, water en nog eens water

Bij tip één gaven we al aan dat je van tevoren goed moet drinken. Alcohol werkt namelijk vochtafdrijvend. Dat is ook de belangrijkste veroorzaker van een kater. Wissel dat biertje of wijntje dus af met meerdere glazen water. Het houdt je fris en voorkomt een stevige hoofdpijn de volgende dag.

4 / 4
Op Tijd Naar Huis

Tip 4: Ga op tijd naar huis

Een borrel kent soms nog een ‘naborrel’. Als de bedrijfsdeuren sluiten, wordt het weekend in jullie vaste kroeg vrolijk verder ingeluid. Een mooi moment, of daarvoor al, om naar huis te gaan. Inderdaad, vertrek op het hoogtepunt.

Ga aan de slag met een
gezonder
leven

Door de check te doen en antwoord te geven op 4 korte vragen geven we je advies over welke apps, tips en hulpmiddelen bij jou passen. Daarna kun je een account aanmaken als je dat wilt.