Thema's

Logo Alles over drinken

Alle remmen losgooien en te veel alcohol drinken op je werk is niet verstandig. Niet op de vrijdagmiddagborrel, de kerstborrel, een receptie of op welke werkgelegenheid dan ook.

Het blijft werk

Het klinkt misschien een beetje krom, want het is tenslotte een borrel, maar het blijft een werkborrel. Het is niet een verjaardagsfeestje en je bent ook niet met je vrienden in de kroeg. Op je werk wordt er altijd een professionele houding van je verwacht. Na het eerste drankje volgt gauw het tweede glas en ineens heb je er vijf op. Voor je het weet lig je lachend op de grond, omdat je bent gestruikeld. Vet grappig. Of je maakt een flirterige opmerking tegen een collega. Dat vind je op het moment zelf misschien niet heel erg, maar de volgende dag denk je er misschien anders over… En dan moet je je collega’s maandag weer onder ogen komen.

Advies

Doe het dus niet, adviseert Maddy Blokland van het Trimbos-instituut. "Alcohol wordt vaak geassocieerd met gezelligheid, maar het brengt veel schade mee. Het maakt je minder alert, de controle gaat eraf. Je wordt impulsiever en je neemt risico's. Allemaal dingen die je op je werk niet wilt."

Ga aan de slag met een
gezonder
leven

Door de check te doen en antwoord te geven op 4 korte vragen geven we je advies over welke apps, tips en hulpmiddelen bij jou passen. Daarna kun je een account aanmaken als je dat wilt.