Thema's

Logo Alles over drinken

Komt een bierbuik echt door het drinken van alcohol?

Het antwoord: ja en nee. Een bierbuik krijg je niet per se door het bier dat je drinkt, maar door het snacken. En dat gesnaai komt wél weer door het drinken. Van alcohol krijg je namelijk extra trek in vettigheid.

Bierbuik door snacks

Chips, borrelnootjes of een vette hap: ze gaan naar binnen zonder dat je er erg in hebt. Maar de calorieën kunnen snel oplopen.

Het teveel aan energie dat je lichaam binnenkrijgt door snacks en alcohol wordt opgeslagen als reserve: in vet. Ook remt alcohol de afbraak van vet nog eens. Dubbel pech dus.

Alcohol remt de afbraak van vet

Een bierbuik is typisch mannelijk. Mannen slaan overtollig vet namelijk op bij hun buik. Vrouwen op hun heupen, bovenbenen en armen.

Lees meer over de bierbuik bij IkPas.

 

Feestneus of rode wangen door alcohol?

En een rode neus? Veel mensen krijgen een rode of paarse neus als ze alcohol drinken. Zo’n ‘drankneus’ is niet gevaarlijk, maar wel vervelend.

Hoe kom je aan zo’n feestneus? Alcohol verwijdt de bloedvaten, waardoor ze beter te zien zijn. Die verwijde bloedvaten veroorzaken warmte en een rood gezicht.

Alcohol verwijdt de bloedvaten, waardoor ze beter te zien zijn

Maar… Een rode neus wordt versterkt door alcohol, maar komt eigenlijk door een huidziekte die er al was. Denk aan couperose of rosacea.

Lees meer over een rode neus bij IkPas.

Wil je af van je bierbuik of je rode neus? Een goede reden om je biertje eens in te ruilen voor een alcoholvrij drankje! Dat helpt ook bij een stralende huid.

Ga aan de slag met een
gezonder
leven

Door de check te doen en antwoord te geven op 4 korte vragen geven we je advies over welke apps, tips en hulpmiddelen bij jou passen. Daarna kun je een account aanmaken als je dat wilt.