Thema's

Logo Alles over drinken

In de podcast 'Eerlijk over alcohol' praat presentator Koos van Plateringen met bekende én onbekende Nederlanders over de rol die alcohol in hun leven speelt. Waarom zijn zij minder gaan drinken, of zelfs gestopt? En wat heeft deze beslissing voor invloed gehad op hun leven en gezondheid?

Het roer om

Journalist Jan Heemskerk besloot het roer volledig om te gooien voor een gezondere levensstijl. Stoppen met drank was daarvoor een noodzakelijk onderdeel. Jan: “Ik was afgevallen, maar kwam niet onder de 100 kilo. Mijn diëtist zei dat ik in plaats van 5 glazen witte wijn, misschien ook 1 glas rode wijn zou kunnen drinken. Ik werd eerst heel boos. 'Ga je me dat nou ook nog afpakken?' Toen zei ze dat het mijn eigen keus was. Na een avond van lang en veel drinken, was ik de volgende morgen heel brak. Toen besloot ik te stoppen met drinken. Dat is nu 4 jaar geleden. Sindsdien heb ik geen druppel meer gedronken. De laatste 10 kilo afvallen gingen veel makkelijker: dat was de drank.”

Beluister hier het hele gesprek van Koos met Jan

Ga aan de slag met een
gezonder
leven

Door de check te doen en antwoord te geven op 4 korte vragen geven we je advies over welke apps, tips en hulpmiddelen bij jou passen. Daarna kun je een account aanmaken als je dat wilt.