Thema's

Logo Alles over drinken

In de podcast 'Eerlijk over alcohol' praat presentator Koos van Plateringen met bekende én onbekende Nederlanders over de rol die alcohol in hun leven speelt. Waarom zijn zij minder gaan drinken of gestopt? En wat heeft deze beslissing voor invloed op hun leven en gezondheid?

Thomas Dekker leeft extreem: hoge pieken, diepe dalen. Hij is zo nu en dan zelfdestructief. Kroop met te veel drank op achter het stuur. En verdoofde zich in het weekend en op feesten en partijen met alcohol, soms in combinatie met drugs.

Coke

Sommige mensen nemen cocaïne om zich minder dronken te voelen, weer scherp en helder te zijn en daardoor langer door te kunnen gaan en meer te kunnen drinken. Je voelt je misschien minder dronken, maar je bent dit zeker niet! Het is bovendien extra schadelijk voor je lichaam (door de giftige stof cocaethyleen). Het is extra belastend voor je hart. En de combinatie is extra verslavend, waardoor je de volgende keer als je alcohol drinkt, ook weer coke wilt.

Zoektocht naar zichzelf
Voor Thomas is stoppen met alcohol en drugs het begin van een zoektocht naar zichzelf. Nu hij een paar jaar geen alcohol drinkt, is hij gelukkiger dan ooit. Hij houdt weer van zichzelf. Een openhartig gesprek over zoektocht naar zelfliefde.


Beluister hier het hele gesprek van Koos met Thomas

Ga aan de slag met een
gezonder
leven

Door de check te doen en antwoord te geven op 4 korte vragen geven we je advies over welke apps, tips en hulpmiddelen bij jou passen. Daarna kun je een account aanmaken als je dat wilt.