Thema's

Logo Alles over drinken

In de podcast 'Eerlijk over alcohol' praat presentator Koos van Plateringen met bekende én onbekende Nederlanders over de rol die alcohol in hun leven speelt. Waarom zijn zij minder gaan drinken, of zelfs gestopt? En wat heeft deze beslissing voor invloed gehad op hun leven en gezondheid?

Voordelen van niet drinken

Singer-songwriter Tim Knol: “Zo goed als nuchter door het leven gaan is wel echt een heel ander gevoel. Ik zit veel beter in mijn vel, heb geen woedeaanvallen, geen last van zwaarmoedigheid en ben 40 kilo afgevallen. Bij mij is het een combinatie: als ik drink, dan eet ik ook slecht. Ik heb een jaar niet gedronken. Toen begon ik weer een beetje met drinken, dan gaat eten ook slechter: vet, suiker, koolhydraten".

Tim vertelt: “De laatste tijd gaan we weer vaker uit eten, de optredens beginnen weer, waardoor er meer verleiding is. En dan merk ik dat ik weer meer ga drinken. Dus ik ga een marathon lopen. Dan heb ik een doel om de drank weer even uit mijn leven te houden. Dat helpt me”.

En helemaal stoppen?

“Zo lang ik het in toom kan houden, wil ik af en toe wel 1 avond drinken. Maar ik wil het niet meer uit de hand laten lopen. Hoe drukker ik het krijg, hoe meer last ik krijg van alcohol. Dus dan moet ik het niet doen. Op vakantie wil ik dan wel weer een keer drinken en dan ga ik ook een avond écht drinken. Maar de kwaliteit van mijn werk is echt minder als ik drink. Dus niet te vaak.”

Beluister hier het hele gesprek van Koos met Tim

Ga aan de slag met een
gezonder
leven

Door de check te doen en antwoord te geven op 4 korte vragen geven we je advies over welke apps, tips en hulpmiddelen bij jou passen. Daarna kun je een account aanmaken als je dat wilt.