Thema's

Logo Alles over drinken

Eric de Munck is mediadeskundige bij RTL Boulevard. Hij besluit een tijdje te stoppen met alcohol drinken als hij voor de tweede keer in korte tijd 's morgens een black-out heeft. Dat stoppen duurt inmiddels al ruim twee jaar: "Ik ben zwart-wit. Dus of ik drink veel of ik drink niet."

In de podcast 'Eerlijk over alcohol' praat presentator Koos van Plateringen met bekende én onbekende Nederlanders over de rol die alcohol in hun leven speelt. Sinds Koos niet meer drinkt is zijn leven veranderd: “Ik voel meer, ik ervaar meer. Ik geniet meer. Dat gun ik iedereen”.

Verslavingsdeskundige Tamara de Bruijn van Allesoverdrinken.nl vertelt over de mentale gevolgen van het drinken van alcohol. "Alcohol versterkt je gevoel. Als je vrolijk bent, maar ook als je veel stress hebt. Veel mensen die niet lekker in hun vel zitten grijpen naar een drankje om even te ontspannen. Maar alcohol versterkt ook nare gevoelens. Daarvoor hoef je niet heel veel te drinken. Door een tijdje te stoppen met drinken verdwijnen dit soort klachten vaak vanzelf binnen enkele weken. We horen echt terug dat mensen zich beter voelen als ze geen alcohol meer drinken. Sommige mensen, zoals Eric, vinden het daardoor ook niet moeilijk om het stoppen vol te houden.

Luister hier de hele podcast: https://podcastluisteren.nl/ep/Eerlijk-over-alcohol-Eric-de-Munck

Denk jij er ook over een tijdje te stoppen met drinken? Kijk bijvoorbeeld eens naar IkPas Test en tools om te minderen | Alles Over Drinken

Ga aan de slag met een
gezonder
leven

Door de check te doen en antwoord te geven op 4 korte vragen geven we je advies over welke apps, tips en hulpmiddelen bij jou passen. Daarna kun je een account aanmaken als je dat wilt.