Thema's

Logo Alles over drinken

Al jaren is mijn man leraar op een middelbare school. Het omgaan met leerlingen gaat hem goed af. Maar alles eromheen geeft hem stress: mondige ouders, de vele vergaderingen, de digitale systemen.

Dat biertje ’s avonds had hij echt nodig, zei hij. Dat snapte ik wel. Maar het werd een gewoonte. Ik merkte dat hij steeds eerder begon en steeds langer doorging. Laten we straks samen een drankje drinken, zei ik dan. Ik kocht alcoholvrij bier voor hem. Ik zorgde dat we leuke dingen deden in het weekend: bezoek van vrienden, dagjes weg. Alles om hem af te leiden. Anders zat hij alleen maar in zijn stoel te drinken.

 

Ik deed alles om hem af te leiden van de stress

 

Maar het hielp niet. En ik begon in te zien dat ik hem niet kon helpen. Hij moet er zelf mee aan de slag.

In het adviesgesprek kon ik mijn verhaal kwijt. Dat was ontzettend fijn. Ik weet nu wat ik zelf kan doen, en waar mijn invloed stopt. Dat heeft me zelfvertrouwen gegeven om deze situatie aan te kunnen.

 

Wil jij ook een gratis adviesgesprek?

Decoratief

Aan de slag met een gezonder leven?

Vandaag kregen al 780 bezoekers nieuwe inzichten. Jij ook?
Ga aan de slag met een
gezonder
leven

Door de check te doen en antwoord te geven op 4 korte vragen geven we je advies over welke apps, tips en hulpmiddelen bij jou passen. Daarna kun je een account aanmaken als je dat wilt.