Thema's

Logo Alles over drinken

Mijn vriend en ik zijn acht jaar samen. We hebben samen veel hoogtepunten meegemaakt: de geboorte van onze kinderen, de verhuizing naar een dorp vlakbij mijn ouderlijk huis.

Mijn vriend hield altijd wel van een drankje. Wij allebei, trouwens. We zaten avonden lang met vrienden in het café. Maar: je leven verandert. Alleen is mijn vriend niet minder gaan drinken. Doordeweeks begon hij tijdens het koken al en dronk hij eigenlijk de hele avond door. Er gingen meerdere flessen per week doorheen.

 

Ik moest zorgen dat mijn vriend op tijd uit bed was voor zijn werk

 

En ik moest steeds meer voor hem oplossen. ’s Ochtends zorgde ik niet alleen dat mijn kinderen klaar waren voor de dag – haren kammen, ontbijten, broodtrommels vullen – maar ook dat mijn vriend op tijd uit bed was voor zijn werk.

Via de huisarts heb ik drie gesprekken gevoerd bij een behandelcentrum voor psychische problemen. Ik schaamde me enorm. Alleen al toegeven dat er iets mis was vond ik vreselijk. Maar het was fijn om iemand te horen zeggen: je bent niet gek. Ik heb nu contact met een praatgroep. We luisteren naar elkaar. Zo houd ik het nog wel even vol.

Wil jij ook een gratis adviesgesprek?

Decoratief

Aan de slag met een gezonder leven?

Vandaag kregen al 806 bezoekers nieuwe inzichten. Jij ook?
Ga aan de slag met een
gezonder
leven

Door de check te doen en antwoord te geven op 4 korte vragen geven we je advies over welke apps, tips en hulpmiddelen bij jou passen. Daarna kun je een account aanmaken als je dat wilt.