Thema's

Logo Alles over drinken

De meeste mensen voelen zich vrolijk tijdens het drinken van alcohol, maar kun je er ook depressief van worden?

Er is een kans dat je somber wordt van alcohol. Tijdens het drinken kun jij je juist zelfverzekerder en ontspannen voelen. Maar die prettige gevoelens kunnen omslaan naar een somberheid en juist niet lekker in je vel zitten.

Iedereen heeft wel eens last van een slecht humeur of voelt zich wel eens down. Meestal zoek je dit bij oorzaken als slecht geslapen, ruzie thuis of stress op het werk. Maar toch kan alcohol hier ook een oorzaak van zijn. 

Effecten lange termijn op je stemming

Als je vaker drinkt, kan dit op lange termijn je stemming beïnvloeden. Je kunt een negatieve stemming en sombere of zelfs depressieve klachten krijgen. Ook kan alcohol sombere gevoelens of een depressie versterken, als je er al last van hebt. Vaak verbeteren deze klachten als je stopt met alcohol drinken. Als dat niet zo is, kan een therapeutische behandeling jou helpen.

Wil je meer lezen over alcohol en depressie? Kijk op Alcoholinfo.nl

Ga aan de slag met een
gezonder
leven

Door de check te doen en antwoord te geven op 4 korte vragen geven we je advies over welke apps, tips en hulpmiddelen bij jou passen. Daarna kun je een account aanmaken als je dat wilt.