Thema's

Logo Alles over drinken

Presentatrice Bridget Maasland deed mee aan Dry January en vond dat zo’n succes dat ze 2,5 maand niets dronk. Dit vertelt de actrice in de podcast Eerlijk over Alcohol van Koos van Plateringen.

Ook leuk zonder drank

Bridget: “Ik ben heel leuk zonder drank. Ik kan mega de slappe lach krijgen zonder drank. En ik weet het de volgende dag nog. De volgende dag begin ik mijn dag goed. Ik ga naar de sportschool en dan heb ik ook nog goed geslapen". Minder drank bevalt haar heel goed, vertelt ze aan de podcastpresentator.
“Dat is mij zoveel waard. Dat is zoveel leuker. En als er nu iets in mijn leven gebeurd, ik krijg een tegenslag, dan heb ik meer zelfvertrouwen. Ik weet dat als ik er nuchter doorheen ga, ik het eerder een plek kan geven. Dat is lekker.”

Bridget had het de eerste maand absoluut niet moeilijk. “Daarna wel. Het bekende duiveltje en engeltje: 'Je kan het toch doen?', 'Maar dat is zonde'.

Inmiddels drinkt ze wel weer, maar weinig. “Ik hoef mezelf geen beperking op te leggen. Omdat ik kan stoppen na één of twee. Dat maakt het makkelijker. Ik hoef mezelf niet op te leggen dat ik iets niet mag. In alle vrijheid drink ik veel minder. Maar je moet wel eerst even helemaal stoppen om dat in te zien.”

Luister hier het hele gesprek van Koos met Bridget

Ga aan de slag met een
gezonder
leven

Door de check te doen en antwoord te geven op 4 korte vragen geven we je advies over welke apps, tips en hulpmiddelen bij jou passen. Daarna kun je een account aanmaken als je dat wilt.