Thema's

Logo Alles over drinken

Een borreltje voor het slapen gaan, is voor veel mensen een vast onderdeel van het avondritueel. Maar het werkt niet. Daarom hebben wij 5 heerlijke én werkende slaapmutsjes.

Mooi meegenomen: zonder alcohol slaap je langer en dieper. Omdat je 's nachts beter doorslaapt, stap je in de ochtend met meer energie uit bed.

1 / 5
Adobestock 119096295 1

1. Bananensmoothie

Een banaan zorgt voor een lekker vol gevoel, en volgens Sigmund Freud slapen mensen het beste op een volle maag. Een banaan bevat namelijk tryptofaan, een stofje waar je slaperig van wordt.

2 / 5
Adobestock 93193226 1

2. Kamillethee

Kamille wordt al eeuwenlang gebruikt voor een goede nachtrust. Zo gek waren onze voorouders niet, want ook uit onderzoek blijkt dat je van kamille rustig wordt.

3 / 5
Adobestock 252210003 1

3. Melk

Vroeger zeiden we: 'melk is goed voor elk'. Het is ook nog eens goed om in slaap te komen. Van het calcium zakt het stresslevel en van de eiwitten komen er slaaphormonen vrij.

4 / 5
Adobestock 261821398 1

4. Honingdrankjes

Lekker in slaap vallen? Roer dan honing door je thee. De natuurlijke suikers laten het insulineniveau stijgen, waardoor je hersenen een slaapreactie geven.

5 / 5
Adobestock 67922307 1

5. Amandelmelk

De magnesium in de amandelen brengt spieren tot rust. De tryptofaan in zowel de amandelen als de melk zorgen voor slaaphormonen, zodat je razendsnel in slaapt valt.

Ga aan de slag met een
gezonder
leven

Door de check te doen en antwoord te geven op 4 korte vragen geven we je advies over welke apps, tips en hulpmiddelen bij jou passen. Daarna kun je een account aanmaken als je dat wilt.