Thema's

Logo Alles over drinken

Twintigers drinken veel. Daarna gaan ze het meestal rustiger aan doen met alcohol, vanwege werk en gezin. Bij veel Nederlanders neemt het alcoholgebruik op latere leeftijd ineens weer toe.

5 redenen dat mensen weer meer alcohol gaan drinken vanaf 50 jaar:

1 / 5
vrije tijd

1. Meer vrije tijd

Als de kinderen het huis uit zijn, heb je opeens veel meer tijd. Een deel van die tijd wordt gebruikt om het glas te heffen.

2 / 5
meer geld

2. Meer geld

De meeste vijftigplussers hebben genoeg geld en hoeven niet te bezuinigen in de supermarkt.

3 / 5
stress

3. Stress

Hoe ouder je wordt, hoe meer je meemaakt. Bepaalde gebeurtenissen zorgen voor stress, en door die stress kan iemand vaker gaan drinken.

4 / 5
Eenzaamheid

4. Eenzaamheid

Helaas komt het steeds vaker voor onder vijftigplussers: een knagend gevoel van eenzaamheid. Alcohol kan dan helpen om de verveling te doorstaan.

5 / 5
Pensioen

5. Pensioen

Gepensioneerden hebben meer tijd en minder verplichtingen, waardoor de nadelen van alcoholgebruik niet botsen met werk. Ook kan het zijn dat er veel etentjes, borrels en andere gezellige momenten zijn waarop de alcohol op tafel komt.

Ga aan de slag met een
gezonder
leven

Door de check te doen en antwoord te geven op 4 korte vragen geven we je advies over welke apps, tips en hulpmiddelen bij jou passen. Daarna kun je een account aanmaken als je dat wilt.