Thema's

Logo Alles over drinken

Mijn vrouw en ik zijn 31 jaar getrouwd. Dan ken je iemand door en door. Toch merkte ik dat ze veranderde als ze wijn gedronken had: ze kreeg een andere blik in haar ogen. Een korter lontje. En ze reageerde emotioneler. Na een tijdje vond ik lege flessen. Niet in de glasbak, maar achterin het keukenkastje en in de schuur. Daar schrok ik wel van. ‘Ik maak me zorgen,’ zei ik tegen haar, ‘om die flessen wijn.’ ‘Dat is helemaal niet nodig,’ zei mijn vrouw.

 

Je kent me toch? Zo veel is het niet. Maak je geen zorgen.

 

Ze stelde me hiermee niet gerust. Ik wil graag weten: wat is de reden dat je wijn drinkt en de flessen verstopt? Ze heeft het druk op haar werk. Daar heeft ze stress van. En ook op andere vlakken loopt het niet zo lekker. Dat speelt misschien mee. Ik denk dat de wijn een manier is om met die spanning om te gaan. Het knaagt dat ze daar drank voor gebruikt, en niet naar mij toe komt.


Ik voel me dan ook machteloos en bezorgd. Er is iets aan de hand, maar mijn vrouw wil er niet over praten. Dat respecteer ik. Voor nu. ‘Ik kom er morgen op terug,’ heb ik tegen haar gezegd. ‘Dan praten we verder.’

Decoratief

Aan de slag met een gezonder leven?

Vandaag kregen al 673 bezoekers nieuwe inzichten. Jij ook?
Ga aan de slag met een
gezonder
leven

Door de check te doen en antwoord te geven op 4 korte vragen geven we je advies over welke apps, tips en hulpmiddelen bij jou passen. Daarna kun je een account aanmaken als je dat wilt.