Thema's

Logo Alles over drinken

Geef je borstvoeding na de zwangerschap? Deskundigen raden aan om dan geen alcohol te drinken. Neem je toch een drankje, wacht dan 3 uur voordat je gaat voeden of kolven.

Waarom zo lang wachten?

De alcohol die je drinkt, komt via de bloedbaan in de moedermelk terecht. Het afbreken van 1 glas alcohol duurt maximaal 3 uur. Door helemaal niet te drinken, voorkom je dat je kindje alcohol binnenkrijgt. Wil je toch drinken tijdens de borstvoeding? Dan moet je voor elk glas alcohol 3 uur wachten. Dus: 2 glazen betekent 6 uur wachten, 3 glazen is 9 uur wachten en ga zo maar door.

Bruin bier zorgt niet voor meer melk

Vroeger werd bruin bier nog wel eens aangeraden door kraamverzorgsters, omdat ze dachten dat het de melkproductie op gang bracht. Inmiddels weten we dat dit een fabel is. Experts geven nu het advies om helemaal geen alcohol te drinken, als je borstvoeding geeft. De hersenen van een baby zijn volop in ontwikkeling en erg kwetsbaar. Alcoholische dranken, waaronder bier, zorgen er juist voor dat je borstvoeding minder goed op gang komt (of helemaal achterwege blijft).


Ga aan de slag met een
gezonder
leven

Door de check te doen en antwoord te geven op 4 korte vragen geven we je advies over welke apps, tips en hulpmiddelen bij jou passen. Daarna kun je een account aanmaken als je dat wilt.